Peruaanse Oca

Peruaanse Oca is een knolgroente.

We eten de knol zoals de aardappel, zonder hem te schillen, hij is zuurder van smaak, hij bevat minder koolhydraten dan de aardappel.

Het ontwikkelt een plukje bladeren die op klaverblaadjes lijken (Oxalis-familie), het kan om de 40 cm worden geplant, 70 cm tussen rijen.

Qua onderhoud is hij niet veeleisend, hij houdt van de zon, je kunt hem compost geven bij het planten omdat hij van rijke grond houdt, hij heeft niet veel water nodig, behalve op het moment van aanplanten en als er droogte is, hij moet in mei en augustus aangeaard worden als de stengels meer dan 20 cm boven de grond uitsteken.

Het kan vanaf oktober worden beschermd om het vorstvrij te houden.

De knollen worden geoogst vanaf november als de stengels droog zijn. Ze staan ​​tot het voorjaar in droog zand, ze zijn heel goed houdbaar (je kunt vanaf half maart de knollen verpotten voor het nieuwe seizoen als je nog niet alles gegeten hebt).

Laissez votre commentaire