Plantplaats

De meeste planten en bloemen houden van de zon, fruit en vruchtgroenten groeien beter, knollen zijn productiever, maar volle zon is in de zomer vaak een vijand, te veel hitte verbrandt de bladeren en soms zelfs de hele plant.

Over het algemeen geven bladgroenten de voorkeur aan een standplaats in de halfschaduw, om ze te beschermen tegen de volle middagzon. Je kunt ze in de buurt van een haag plaatsen.

Op enkele uitzonderingen na, stel je planten nooit bloot aan de volle schaduw, ze zullen slecht groeien.

Voor vaste planten, als je ze niet te veel aan de ochtendzon blootstelt, is dat perfect. Het kan na ijzige nachten soms te warm zijn en je planten beschadigen. Als je geen keus hebt, kun je ze in ieder geval in de lente en de herfst mulchen, waardoor de temperatuurverschillen worden beperkt.

In een kleine tuin is de beste indeling een pergola-achtige constructie met een verwijderbaar riet om het in de zomer te kunnen plaatsen en verwijderen in andere seizoenen. Hittegolven zijn schadelijk voor alle planten. In plaats van een riet kan je bijvoorbeeld bijvoorbeeld een wijnstok laten groeien, die bladverliezend is.

Laissez votre commentaire