Tijgernoot

Tijgernoten maken deel uit van de Papyrus-familie, het heeft lange plukjes vrij stugge bladeren.

De tijgernoot vormt kleine bruine knollen ter grootte van een hazelnoot. Het is een toetje in de tuin, het heeft een smaak tussen amandel en hazelnoot. Het kan vers, gekookt of gegrild worden gegeten, het kan gemalen amandelen vervangen als ze eenmaal zijn geplet.

De knollen worden geoogst na de eerste nachtvorst, het is voldoende om ze ongeveer een week aan de lucht en in het licht te drogen, ze worden vervolgens zonder problemen in het donker bewaard en beschermd tegen de lucht tot het volgende seizoen. , gewoon opnieuw hydrateren (maximaal 6 uur anders lopen ze het risico te gaan gisten) om ze op te eten of opnieuw in de tuin te planten.


Het is meerjarig maar heeft soms moeite om in het voorjaar weer op te starten, vandaar het nut om een ​​paar knollen te houden om te herplanten. Hij staat vanaf half mei in de moestuin, kan van maart-april in potten.

Qua onderhoud houdt hij van de zon en rijke bodems. Produceert  beter als hij water krijgt maar is goed bestand tegen droogte. Houdt het gebied onkruidvrij, daarna zal er geen onkruid meer zijn. .

Ik ontdekte deze cultuur dit jaar en dacht er niet aan om meer foto's te maken

Laissez votre commentaire