Waterbeheer in de tuin

Water is een kostbare hulpbron, er moet voor worden gezorgd dat het niet ontbreekt of teveel wordt gegeven, waardoor de wortels gaan rotten.

Voor de moestuin blijft regenwater de beste hulpbron omdat stadswater erg kalkhoudend is, wat de meeste planten niet lekker vinden, het plaatsen van een bak is vaak voldoende afhankelijk van de grootte van je moestuin. Als u het water niet rechtstreeks uit een goot kunt opvangen, kunt u er een installeren door er een scherm over te plaatsen in plaats van het deksel.

De waterbehoefte is afhankelijk van de samenstelling van je grond, kleiachtige gronden (waar je na een regenbui grote worsten mee kunt maken), houdt het water beter vast, de behoefte zal dus het minst belangrijk zijn, het nadeel is het vasthouden van water in de winter, het is soms nodig om kleine geulen te maken om het water beter te laten stromen voor groenten die niet te vochtig mogen staan.

Zandgronden houden minder water vast, dus ze hebben regelmatig water nodig. De beste techniek voor deze gronden is om een ​​grote bijdrage van ontbonden compost te leveren en dit in de eerste centimeters op te nemen om de structuur te verbeteren, maar dit wordt over meerdere jaren gedaan.

Wanneer de hitte arriveert, is het essentieel om de bodem te bedekken, aangezien onze zomers steeds droger worden, deze afdekking (stro, bladeren, versnipperd materiaal, enz.) helpt de bodem te beschermen tegen overmatige verwarming en een maximale vochtigheid te behouden tijdens irrigatie.

Het nadeel van een permanente afdekking is dat deze in de lente en de herfst een habitat biedt voor slakken, dus het alternatief is om de afdekking te installeren zodra de grond is opgewarmd en twee weken te wachten tussen het planten van de groenten en het mulchen.

Het is belangrijk om de behoeften van de planten te respecteren, planten die weinig water nodig hebben, worden alleen begeleid in het geval van lange perioden zonder regen (of zeer korte en fijne regen), planten die een relatief constante vochtigheid vereisen, zullen regelmatig worden vergezeld, afhankelijk van de het weer.

Om te weten of de grond droog is, is het ideaal om enkele centimeters te graven en te kijken of de grond onder de eerste laag nog nat is of niet, waarbij de bovenste laag meer wordt blootgesteld aan verwarming, het kan heel snel een indruk geven van valse droge grond.

De ideale manier om de behoefte aan vaste planten te verminderen is:

- Tijdens aanplanten, het plantgat volgieten, d.w.z. water erin doen totdat het niet meer wordt geabsorbeerd, wanneer het water in de bodem stagneert, installeer de plant, de wortels zullen dan de neiging hebben om water te halen en op natuurlijke wijze af te dalen.

- Minder vaak maar meer water geven, een halve tot één gieter per plant, hierdoor kunnen de wortels ook dieper gaan (regelmatig maar minder water geven heeft de neiging om het tegenovergestelde effect te hebben, planten die regelmatig water vinden oppervlaktewater zullen de neiging hebben hun wortels in die richting uit te breiden ).

Laissez votre commentaire