Japanse aarappel

Crosne is een vergeten knolgroente, vooral door zijn vorm lijkt het wel een beetje op een larve.

Het is echter een vruchtbare groente die vanaf oktober wordt geoogst en dit de hele winter door. Is meerjarig, bevat minder koolhydraten dan de aardappel en gemakkelijk te vervangen in uw bereidingen. Wrijf het gewoon in grof zout of met een borstel om het goed schoon te maken en kook het gedurende 10 minuten in kokend water, de smaak is tussen artisjok en aardpeer, het is niet sterk.

Hij ontwikkelt een plukje bladeren dat een beetje op munt lijkt, hij bloeit rond september, hij kan om de 40 cm geplant worden.

Qua onderhoud is hij niet erg veeleisend, hij houdt van de zon, hij kan in de lente compost krijgen, maar het is niet essentieel. Hij heeft niet veel water nodig, behalve op het moment van de aanplanting en bij droogte kan hij een beetje aangeaard worden als de stelen 20 cm hoog zijn. In de winter mulchen. (dode bladeren of andere) om de knollen te beschermen tegen strenge vorst.

Het is zeer resistent (een van mij is aan de basis door een knaagdier afgegeten maar produceerd nog steeds), Gevaar voor slakken die zijn stengels verslinden als de plant nog klein is.

Als je tuin gevoelig is voor knaagdieren en je bang bent dat ze al die knollen zullen opeten, kun je ze oogsten beetje bij beetje.  (hij produceert continu tussen oktober en maart) en ze tot de lente in zand bewaren.

Laissez votre commentaire